Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатроник на 147 - проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатроник на 147 - проблем

Здравейте колеги ! Имам проблем , климатроника ми спря да работи. Днес когато я запалих и го пуснах изобщо не направи усилие да тръгне, а до снощи си работеше до последно. Прави ми впечатление ,че не чувам прещракването на релетата при пускането на климатроника, нито има промяна в оборотите.По пътя на логиката тръгвам към бушоните, обаче нямам схема кой за кое е. Голяма жега братя, помагайте , който е имал същите болежки да дава удари едно рамо.

Първоначално публикувано от duchko Покажи съобщение
    Здравейте колеги ! Имам проблем , климатроника ми спря да работи. Днес когато я запалих и го пуснах изобщо не направи усилие да тръгне, а до снощи си работеше до последно. Прави ми впечатление ,че не чувам прещракването на релетата при пускането на климатроника, нито има промяна в оборотите.По пътя на логиката тръгвам към бушоните, обаче нямам схема кой за кое е. Голяма жега братя, помагайте , който е имал същите болежки да дава удари едно рамо.
    Датчика ти за външната температура как е ? Нормално ли показва... защото ако има аномалия при него, тоест ако показва под 3 градуса не включва компресора. Фреона как е? Да не е изпуснала системата? Защото ако няма фреон, пак няма да чуеш превключвателчето (не съм на 100% сигурен). Виж ако имаш някой познат с диагностичен кабел я закачете и от там пробвай да го пуснеш.

Comment

Дам, ако нямаш фреон, няма да чуваш "Щрак", при включване на климатика..
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от duchko Покажи съобщение
        Колега,закачи климатика на машина и ще си покаже всичко - колко фреон има,какво е налягането на маслото на климатика и т.н.....в противен случай само ще предполагаме тук..Успех!
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
        Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
        http://www.family-sozopol.com/

Comment

Аз нямах фреон и пак ще чувах "щрак".Компресора си включваше, а нямаше и грам фреон ( доляха и 600 и малко грама). Провери бушона. Ако не е той може съединителя на шайбата на компресора да неработи, може кабелчето към него с буксата да е проблем...причини много.
          Бушоните са два - единият е в двигателния отсек 80 А, другия е 10А до волана(трябва да е показан на капачето).
          Last edited by GammaRay; d.m.y г., 23:09.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Благодаря за отговорите ,колеги. Излезе спукана тръбичка (едната от тези двете които вървят зад горивния филтър). Питах щото много жестоко бях набедил някое реле или бушон , а след проверяването им останах пас и момчетата от сервиза си свършиха работата.

Comment

Working...
            X